Het klinkt wellicht vreemd maar een auto importeren uit België kan echt lucratief zijn, zowel qua keus als financieel voordeel. Stel dat je een auto kunt vinden met meer opties en tegelijkertijd duizenden Euro’s kunt besparen. Precies, dat is iets wat je in België kunt realiseren. België is qua aanbod en gebruik in auto’s niet zoveel verschillend van Nederland. Natuurlijk spreekt men ook Nederlands in een groot gedeelte dus je als je geen andere talen spreekt is dit ook een groot voordeel.

Een auto importeren is tegenwoordig niet de meeste ingewikkelde klus meer. Alhoewel België in veel opzichten zoveel op Nederland lijkt is het toch echt een ander land. Er gelden andere regels en er zijn andere gewoonten. Een groot verschil in het hebben van een auto is het kenteken. Deze is in België persoonsgebonden. Een auto importeren uit België betekent dan ook dat je niet per direct plezier van je auto kunt hebben, je moet het echt eerst importeren.

Ben je de Franse taal niet machtig dan zou je je het beste toch tot Vlaanderen moeten beperken. Maar gelukkig biedt dit toch al een heleboel extra opties met zich mee. Een trend in de laatste jaren is met name het toegenomen gebruik van dieselauto’s in Vlaanderen. Dit is gestegen tot in zo’n hoge mate dat het aanbod van occasions in diesel voor echt lagere prijzen geldt. Vergelijk je dan de prijzen van dieselauto’s met die in Nederland dan zorgt dit vergrote aanbod voor aantrekkelijke prijzen. Wil je dus een auto importeren uit België dan behaal je hier echt voordeel.

Hou je van Franse automerken dan kun je ook je geluk niet op. België produceert zelf geen auto’s maar is omringd door twee grootmachten op dit gebied. Het franstalige deel is sterk vertegenwoordigd door de merken Renault en Citroën maar ook in Vlaanderen rijden deze auto’s in grote getallen rond. Kortom, behoren deze twee merken tot je favorieten en rij je diesel dan raden wij zeker de optie tot een auto importeren uit België aan.

Vergeet natuurlijk niet dat het wel enige actie van jou vereist. Net zoals de andere landen vergt het importeren meer handelingen en papierwerk dan het kopen van een auto in Nederland. Nu kun je hier prima een derde partij voor vinden. Let er wel bij op dat je dan natuurlijk er financieel niet bij in schiet.

Tip: indien dit allemaal te veel werk is, zet dan een professioneel bedrijf in om jouw tweedehands occasion uit België te importeren. Is doorgaans zeer voordelig.