De aankoop van een tweedehandse auto blijft altijd wel een kans die er gewaagd wordt omdat nooit met 100% zekerheid gezegd kan worden wat de staat is van de auto. Daarvoor zit die veels te gecompliceerd in elkaar en weet vaak de eigenaar zelf niet eens dat er wat aan mankeert of dat een belangrijke reparatie aan zit te komen. Er zijn echter ook tal van gevallen bekend waar de eigenaar wel degelijk door heeft dat er wat seriues aan de auto mankeert en daarom ook probeert de auto zo snel als mogelijk te verkopen.

De nieuwe eigenaar laat de schade vaak ook niet repareren

Nadat de auto verkocht is zal de nieuwe eigenaar na een tijdje eveneens te weten komen dat er iets aan de auto mankeert en is de kans groot dat die de auto weer snel van de hand zal doen. Het aantal eigenaren die een auto heeft gehad zegt dus veel over de staat waarin de auto zich bevindt en is er voorzichtigheid geboden wanneer alles zich in een relatief korte tijd heeft voorgedaan.  Gelukkig is het eenvoudig de hoeveelheid en tijdsperiode te achterhalen door op www.kentekencheck.net te gaan en met behulp van het kentekennummer de informatie op te vragen.

 

Met de informatie op zak kan de auto kritisch worden bekeken

Waar de vorige eigenaren verzuimd hebben kritisch te kijken naar de auto, zal dat bij jou natuurlijk niet gebeuren en laat je zo niets aan het toeval over. Het  hebben gehad van een groot aantal eigenaren hoeft namelijk niet perse te betekenen dat er wat mis is met de auto en loont het nog steeds om de auto aan een goed onderzoek te onderwerpen voordat je toch nog tot de koop overgaat.