Er zullen zich altijd van die momenten voordoen waar je totaal geen invloed op hebt in het verkeer en is vaker schade het gevolg hiervan. Zo behoort ook stoepschade tot deze schadegroep, maar is het herstel iets wat relatief eenvoudig te verhelpen is. Stoepschade aan de velgen en dorpels komt het vaakst voor en behoeft de reparatie natuurlijk voor elk weer een andere aanpak. Met een nieuw laag lak is de schade meestal al verholpen.

Velgranden worden het meest beschadigd

Zelfs bij het eventjes aankomen van de velgen tegen de stoep bij het parkeren kan er al schade ontstaan. Gelukkig beperkt die zich meestal tot alleen een kras op de laklaag of inkervingen op het metalen gedeelte. De laklaag kan in sommige gevallen, na het grondig hebben geschuurd en ontvet, zelf worden aangebracht en zijn er diverse kant-en-klare laksoorten hiervoor verkrijgbaar. Het wordt wat lastiger wanneer de schade wat dieper gedrongen is en het metalen gedeelte opgevuld zal moeten worden. dit is een herstel die je het best kunt overlaten aan een professional. Bij een ingedeukte of zelfs gescheurde velgrand komt er veel meer erbij kijken zoals laswerk, balanceren en het overspuiten.

De dorpels moeten het ook vaak ontgelden

de dorpels kunnen best wel worden beschouwd als de bumpers aan de onderkant van de auto omdat ze ook het eerst in aanraking komen met alle obstakels, dus zeker ook de stoep, en daarbij de nodige schade oplopen. Ook hier zal de stoep voor beschadiging van het lak- en plaatwerk zorgen waarbij de reparatiemethodes (overspuiten, opvullen) niet veel zullen verschillen met die gehanteerd voor de velgschade. De bumperschade kosten vallen overigens vaak erg mee!